Izabela Fiuk
13 Wrze

Pieczone jabłka z orzechowym twarożkiem

Przedstawiam przepis na pyszny deser - pieczone jabłka z orzechowym twarożkiem

Pieczone jabłka z orzechowym twarożkiem - składniki:
☑500g (2 duże) jabłka 
☑100g (1/2 kostki) twarogu 
☑25g (1 łyżka) miodu 
☑20g (5 sztuk) orzechów włoskich 
☑opcjonalnie cynamon do smaku

Z jabłek odciąć górę na wysokości około 1-2 cm. Wydrążyć środek tak, by usunąć gniazda nasienne jednak nie przebić jabłek na wylot. Twaróg wymieszać z miodem i pokruszonym orzechami. Nafaszerować owoce, położyć odcięte z wierzchu kawałki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec bez przykrycia około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Na koniec można posypać cynamonem.

Smacznego  ❤

Twój komentarz




POKAŻ