Przepis na makaron z indykiem w porach, ze szparagami🤤😋🤤
Składniki🧏♀️📝
✔️ 1 ząbek czosnku,
✔️ ok. 150 g fileta z indyka,
✔️ 1 szklanka makaronu penne (najlepiej z mąki durum),
✔️ 1 łyżeczka oliwy lub oleju rzepakowego,
✔️ 1 kawałek pora,
✔️ 5 szparagów zielonych.
Sposób przygotowania:👩🍳
👉 Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
👉 Od szparagów oddzielić części niejadalne, podzielić je na kawałki długości około 4 cm i sparzyć wrzątkiem.
👉 Mięso pokroić w podłużne paski.
👉 Por pokroić w plasterki i wrzucić na rozgrzaną oliwę.
👉 Gdy zmiękną, dodać indyka, następnie szparagi oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
👉 Danie podlać wodą i dusić pod przykryciem około 10-15 minut.
👉 Pod koniec dodać sól z pieprzem, ugotowany makaron i wymieszać
Smacznego! 😁
Twój komentarz