Składniki:
Jaja 50g
Filet z kurczaka 100g
Groszek zielony konserwowy 15g
Liść laurowy 1g
Marchew 50g
Seler korzeniowy 30g
Ziele angielskie 1g
Żelatyna 10g
Sok z cytryny 6g
🌷 Jajka ugotować. Warzywa obrać i razem z mięsem włożyć do garnka. Zalać dwoma szklankami wody i gotować około 30 minut.
🌷 Wywar ostudzić i przecedzić. Mięso pokroić w plasterki, marchewkę w kostkę.
🌷 Żelatynę rozpuścić w 1 niepełnej szklance gorącego wywaru i przestudzić.
🌷 Mięso, jajko, groszek i marchewkę umieścić w małej miseczce, zalać żelatyną i odstawić do stężenia.
🌷 Gotową galaretę polać sokiem z cytryny.
Twój komentarz